-

Rólam

Szakmai hátterem

Mikrokontrolleres áramkörök (beágyazott rendszerek) tervezésében, programozásában, szerelésében 25+ év gyakorlattal rendelkezem. 
PC programozást és 3D-s mechanikai tervezést is végzek, képes vagyok ötlettől a működő készülékig minden tervezési, szerelési munkafolyamat elvégzésére.  


 Huszonhat évig egy járműipari fejlesztő és gyártó cégnél dolgoztam elektronikai konstruktőrként. Itt megterveztem kb. kétszáz kapcsolást és nyomtatott áramkört, primitívtől a kétprocesszoros ECU-ig , kifejlesztettem számos mikrokontroller programot és a cég termékeihez sok PC-s diagnosztika szoftvert. A cég alaptevékenységén túl egzotikusabb munkákban is részem volt. EEG jelfeldolgozástól ikergéppuska távműködtetésen át hűtőkocsi hűlési görbéjét felvevő rádiós rendszer központi adatgyűjtő egységének és PC programjának kifejlesztéséig. 
E közben magánszemélyként is volt néhány érdekes fejlesztésem.  Munkáimról rövid ismertetők és képek a Referenciák 1 és Referenciák 2 oldalon láthatók.

Kezdetben hobbiból, majd mellékállású vállalkozóként kezdtem mikrokontrollerekkel foglalkozni. 

Első szakmám szerint középfokú gépész vagyok, dolgoztam is ilyen minőségben, így géprajzok és konstrukciók megértése sem okoz gondot.

Használt tervezőrendszerek

Jelenleg a Microchip PIC24 és dsPIC 16 bites mikrokontrollereivel fejlesztek, MPLAB X IDE alatt, C nyelven. A MIPS32 architektúrájú PIC32-vel is van némi tapasztalatom.
Korábban Cygnal/SiLabs, Philips és Siemens kontrollereket használtam.
Áramkörök tervezésére PADS-et használok, 
PC-t Delphi-ben programozok.

Felhasznált eszközök

Abszolút és inkrementális szögadók, lézer távmérő, karakteres és grafikus LCD-k, színes, rezisztív és kapacitív érintőpaneles TFT kijelzők, ISM sávi rádió modulok, GSM modulok, egyéb más mikrovezérlős áramkörök, DC, BLDC szervó motorok, léptető motorok, piezo injektorok, Level 2 EV Charger.  

Használt kommunikációs módok

IIC, SPI, RS232, RS485, CAN, USB,
SMS és FTP átvitel GSM modullal (SIM900 és SIM7600)

Munkasarok

Hobbim a kerékpározás

BIG Cycling oldalam